ЕКСКУРЗИЈА УЧЕНИКА I-IV РАЗРЕДА

Датум: 19. Maj 2017 22:17 Категорија: Новости

Данас реализована једнодневна екскурзија ученика I - IV разреда наше школе.
Стојанка Коларски, учитељ
  

 

Данас реализована једнодневна  екскурзија до Јагодине за  ученике од I - IV разреда наше школе. Ученици су посетили Музеј воштаних фигура, зоо врт и парк Ђурђево брдо. Детаље са екскурзије погледајте у нашој ГАЛЕРИЈИ, албум ЕКСКУРЗИЈА 2017. ГОДИНЕ.

Извештај са једнодневне екскурзије ученика од I-IV разреда
 реализоване 19. маја 2017. године.
 
 
          Полазак испред школе у 8 часова како је и предвиђено програмом путовања. Сви ученици са списка (59 ученика + 6 учитеља) кренули су на екскурзију. Све се одвијало по утврђеном програму путовања.
          На овој екскурзији ученици су посетили Јагодину. На путу до Јагодине у мотелу ''Стари храст'' ученици су имали краћу паузу за ужину. По доласку у  Јагодину посетили су Музеј воштаних фигура. Музеј је један од шест музеја на европском континенту, а први у Србији са ликовима из српске историје од Светог Саве до Новака Ђоковића. Музеј воштаних фигура простире се на 450 м2 и има 29 фигура у сталној поставци.        
         Ученици су посетили зоо-врт који је отворен 10. јула 2006. године и налази се у склопу спортско-туристичког комплекса „Ђурђево брдо“. Простире се на 2,5 хектара и има велики број животињских врста. Главна атракција јагодинског зоолошког врта су тигрови Лука, Сај и Наташа, као и жирафа Јованча. После обиласка зоо-врта ученици су отишли на ручак у ресторан ''Фонтана''. Ученицима се ручак јако допао. Понашање наших ученика у ресторану је било пристојно и за сваку похвалу.
          Након ручка, ученици су провели слободно време у прелепом амбијенту парка Ђурђево брдо, омиљено излетиште Јагодинаца. Највећу пажњу привукла им је фонтана  коју чине систем од четири фонтане дуге више од 150 метара, са преко 80 водоскока и разнобојном лед расветом. Ова фонтана се сматра најдужом фонтаном у Србији.
          У 17 часова напустили смо Јагодину и кренули за Делиблато где смо стигли у 19 часова како је и планирано програмом путовања.
          Ученици су добро поднели путовање, примерно се понашали на свим локацијама и у аутобусу били похваљени. Вратили су се здрави и задовољни на велико задовољство својих учитеља.             
                                                                                         С. Коларски